Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen 2018-02-21T16:07:41+00:00

Natuurlijk heb je vragen

Hieronder hebben wij de vragen van zwangeren op een rijtje gezet. Kijk of je een antwoord op jouw vraag vindt en stuur ons anders jouw vraag via het Contactformulier. Dan nemen we zo gauw mogelijk contact met je op. Je kunt jouw vraag wellicht ook aan een verloskundige in de buurt vragen. Kijk op Vind een zorgverlener voor een verloskundigenpraktijk die geschoold is in CenteringPregnancy™ bij jou in de buurt.

Krijg ik vrij van mijn werk voor CenteringPregnancy™? 2016-12-29T14:51:15+00:00

In je zwangerschap krijg je vrij voor het bezoek aan een verloskundige of gynaecoloog. Er zijn in de zwangerschap 9 bijeenkomsten die vooraf zijn afgesproken. Ook voor je werkgever is dit dus makkelijk omdat jullie vanaf het begin van de zwangerschap kunnen kijken hoe dit het beste opgelost kan worden. Als je het fijn vindt is er een brief voor je werkgever waarin uitgelegd wordt waarom het belangrijk is om mee te doen aan CenteringPregnancy™.

Ik ben al eerder zwanger geweest, is het dan nog wel zinvol om mee te doen aan CenteringPregnancy™? 2016-12-29T21:00:25+00:00

Iedere zwangerschap is weer anders het kan dus toch heel leuk zijn om mee te doen met CenteringPregnancy™ omdat je nu waarschijnlijk andere vragen hebt dan bij je andere zwangerschap(pen). Daarnaast kan het fijn zijn om even tijd te nemen om stil te staan bij deze zwangerschap. Wat doet het met jou als moeder, wat gaat er in je gezin veranderen en hoe kun je dat het beste aanpakken. Je hebt zelf een grote invloed op wat er in de bijeenkomsten besproken wordt dus alles wat voor jou belangrijk is komt aan bod.

Wat als ik een vraag liever niet in de groep wil bespreken? 2016-12-29T14:40:47+00:00

Soms zijn er onderwerpen die je misschien in eerste instantie liever niet in de groep wilt bespreken. Tijdens de Cenetring bijeenkomsten mag je ervaringen of gevoelens delen maar dat hoeft niet. Jij bepaalt wat je wilt vertellen. Er is altijd een moment met je zorgverlener waarin je vragen kunt stellen. Vaak is het echter wel zo dat meer vrouwen met dezelfde vragen of gevoelens zitten dus kan het zijn dat je vraag ook door iemand anders wordt ingebracht.

Op welk moment in de zwangerschap start CenteringPregnancy™? 2016-12-29T14:38:20+00:00

Als je tussen de 12 en 16 weken zwanger bent kun je gaan deelnemen aan de Centering groep. Ben je al wat verder in de zwangerschap of net verhuisd en wil je nog graag meedoen? Vraag je zorgverlener naar de mogelijkheden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!