Trainingen

Trainingen 2020-03-26T12:41:25+00:00

Coronamaatregelen

Vanwege de coronamaatregelen zijn alle trainingen en intervisiebijeenkomsten tot 1 juni afgelast.  Deelnemers hebben hierover ook een e-mail ontvangen. Vanaf september zullen wij extra trainingen en intervisiebijeenkomsten inplannen want ons streven is dat alle belangstellenden nog dit jaar een Centering training of intervisiebijeenkomst kunnen bijwonen.

Open trainingen

Training maakt deel uit van het Implementatietraject. Om CenteringPregnancy™ of CenteringParenting™ groepen te kunnen draaien dien je eerst een 2-daagse training te volgen.  Wij geven trainingen in De Bilt en daarnaast bieden wij de mogelijkheid voor training in overleg bij jouw organisatie. Lees hierover bij Trainingen op locatie.

Let op: Voordat je kunt deelnemen aan een training dien je eerst een uitgebreid gesprek te hebben over invoering van het Centering model in jouw organisatie. Lees hiervoor de informatie bij Implementatietraject.

Het verdient aanbeveling om als je gaat starten met Centering in jouw organisatie, je de training met z’n tweeën volgt. Om groepen te begeleiden dien je namelijk met z’n tweeën te zijn.

Combi-trainingen CenteringPregnancy/Parenting

Sinds zomer 2018 organiseren we ook Combi-trainingen Centering Pregnancy/Parenting. De inhoud van een Pregnancy en Parenting training is voor 80% identiek. De besproken onderwerpen zijn anders maar de methodiek is gelijk. En omdat we met 2 trainers werken is er voldoende ruimte om aandacht aan specifieke Parenting of Pregnancy onderwerpen te besteden. Het mooie van een combi-training is dat zorgprofessionals uit geboortezorg en jeugdgezondheidszorg elkaar leren kennen en een team kunnen worden. Dit kan de voortgang van Pregnancy naar Parenting eenvoudiger maken.

Algemene kenmerken trainingen

 • twee aaneengesloten dagen

 • van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • soms op vrijdag en zaterdag

 • minimaal 14, maximaal 16 deelnemers. Bij té weinig deelnemers kunnen wij de training annuleren.

 • prijs € 685,- per persoon (2 dagen training, inclusief lunch en materialen + 3 x intervisie). In 2020 is de prijs voor een training € 695,-

 • Vereiste vooropleiding/aanvangsniveau: voor iedereen die werkzaam is in professionele geboortezorg en jeugdzorg. Bij twijfel neem contact op met training@centeringhealthcare.nl

Bekijk de data en schrijf je in

Trainingen op locatie

Naast de open trainingen die meerdere keren per jaar worden gepland is het ook mogelijk een training te organiseren waarbij onze trainers naar jouw organisatie komen. Jij zorgt dan zelf voor minimaal 14 deelnemers en een geschikte locatie. Een geschikte locatie is een ruimte waar je in een ruime kring kunt zitten met 18 personen. De 2de dag, in de ochtend, wordt de groep gesplitst.  Het is daarom belangrijk dat er gebruik gemaakt kan worden van een 2de ruimte. Deze hoeft niet heel groot te zijn.

Bij deze training, waarbij je zelf voor de locatie zorgt, vragen wij jou ook voor de lunch te zorgen (2 broodjes per persoon; eventueel soep of salade; melk; karnemelk; koffie en thee. Qua producten graag 60% vegetarisch en 40% vlees). Wij zorgen voor fruit en snacks tussendoor. Naderhand kun je voor het gebruik van de trainingsruimte en het verzorgen van de lunch maximaal € 650,- declareren.

Wil je een training op locatie organiseren? Stuur dan een mail met de voorkeursdatum aan training@centeringhealthcare.nl, de plaats waar de training plaats zal vinden en jouw volledige contactgegevens. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op.

Voorwaarden training op locatie

 • ruimte beschikbaar, groot genoeg voor 18 mensen. Een 2de ruimte beschikbaar op de ochtend van de 2de dag als de groep gesplitst wordt.

 • zelf 14 deelnemers werven. Je ontvangt van ons een speciale inschrijvingslink

 • eventueel vullen wij aan tot 16 deelnemers

 • minimaal aantal deelnemers blijft 14

 • verzorging van koffie/thee/lunch

 • gemaakte kosten declarabel tot € 650,-

Incompany trainingen CenteringParenting

Wilt u een groot aantal werknemers uit uw organisatie getraind hebben in het Centering model? Met ingang van 2019 is het mogelijk een Incompany training CenteringParenting te organiseren. Benieuwd naar prijzen en mogelijkheden? Neem contact op via info@centeringhealthcare.nl Wij maken graag een offerte voor u.

Vragen over trainingen of intervisie

Als je specifieke vragen hebt over trainingen of intervisiebijeenkomsten óf een training op locatie, stuur dan een mail aan training@centeringhealthcare.nl. Zet in het onderwerp duidelijk waar het over gaat en sluit af met jouw volledige naam en de organisatie waar je bij werkt. Maar check natuurlijk eerst even of jouw vraag niet bij de ‘veelgestelde vragen’ staat.
Wanneer je mailt naar training@centeringhealthcare.nl streven wij ernaar je mail binnen drie werkdagen te beantwoorden.

NIEUW!

Wil jij partners meer betrekken bij Centering? Volg dan de ééndaagse partnermodule-training! Lees er meer over.