Intervisie Centering: voordelen van het bijwonen van intervisiebijeenkomsten

Intervisie Centering: voordelen van het bijwonen van intervisiebijeenkomsten 2018-05-07T12:49:23+00:00

Naast de tweedaagse training Centering adviseren we je om minimaal 3 intervisiebijeenkomsten voor Centering Pregnancy of Parenting bij te wonen. Bovendien is het bijwonen van 3 bijeenkomsten een voorwaarde om gecertificeerd te worden.
Tijdens de intervisie kun je met andere CP begeleiders kijken naar de manier waarop je groepen begeleid. Wat gaat goed? Wat kan er beter en hoe doen anderen dat. Ook is de bijeenkomst hét moment om weer even stil te staan bij de Centering-principes. Welke essentiële- elementen zijn makkelijk toe te passen? En waar loop je tegen aan?

Werving van nieuwe cliënten

We hebben de afgelopen tijd onderwerpen die we vaak tijdens de intervisie tegenkomen verder uitgediept. Een daarvan is de werving van cliënten. Hoe zorg ik ervoor dat mijn groepen voller worden. In de bijeenkomst krijg je tips en tools en kun je horen hoe anderen de werving aanpakken.

Voordeel van intervisie in De Bilt

Intervisiebijeenkomsten worden zowel in de Bilt als op locatie georganiseerd. Hoewel het natuurlijk aantrekkelijk is om bij jou in de buurt de intervisiebijeenkomst bij te wonen, raden we je juist ook aan om een keer op een andere locatie (bijvoorbeeld in De Bilt) mee te doen. Je ziet dan collega’s uit andere delen van het land die weer een andere inbreng hebben. Extra leuk en leerzaam!

Certificering

Wil je gecertificeerd worden als facilitator van CenteringPregnancy of CenteringParenting? Stuur dan na het bijwonen van je derde intervisiebijeenkomst en het begeleid hebben van 3 groepen zwangeren/ouders 3 procesevaluaties naar ons op. (info@centeringhealthcare.nl). Je ontvangt dan van ons een certificaat.