Ervaringen van zorgverleners

Ervaringen van zorgverleners 2018-11-22T15:51:50+00:00

“Elke sessie leer ik nieuwe dingen. Door de groepsbijeenkomsten zie ik wat er werkelijk leeft bij zwangere vrouwen. In de opleiding tot verloskundige leer je weliswaar welke onderwerpen de revue moeten passeren, maar als je zwangere vrouwen ernaar vraagt blijkt dat ze soms met heel andere zaken bezig zijn.”

“Je bent niet meer de alwetende professional, die telkens antwoord geeft op gestelde vragen. In tegendeel, de meeste verklaringen en oplossingen komen uit de groep zelf. Als zorgverlener sta je minder op een voetstuk, in die zin dat zwangeren minder afhankelijk van je zijn. Na enkele sessies merk je dat je daardoor over dingen praat die je als verloskundige niet, of moeilijk aan de orde stel bij de individuele consulten.”

“De groep vertelde dat ze het consult en hartje luisteren in bijzijn van anderen als erg leuk wordt ervaren, men voelt zich helemaal niet bekeken”.

Verloskundige over CenteringPregnancy bijeenkomst, ...tijdens de eerste bijeenkomst

“Het werkt goed om vrouwen om de beurt hapjes mee te laten nemen. Zo hebben we al een heerlijk (listeria veilig) kaasplankje gehad en een zelfgemaakte chocoladetaart, mmm…”

Co-begeleider van groepsbijeenkomst, CenteringPregnancy

“In de een-op-een-consulten vertel je vaak hetzelfde verhaal. Ik kreeg het gevoel dat het niet altijd even nuttig was. Je kent de achtergrond van degene die tegenover je zit eigenlijk niet goed. Door de groepsbijeenkomsten leer ik de vrouwen veel beter kennen, wat maakt dat ik me meer betrokken voel bij de mensen. Ik bereik nu ook vrouwen die ik anders moeilijk zou bereiken. Het heeft een enorm effect op mijn werkplezier, het geeft gewoon energie.”

Meer plezier in haar werk door CenteringPregnancy, Verloskundigenpraktijk randstad

Ervaring van een praktijkassistente met de training

Een van de praktijkassistentes heeft een leuke blog geschreven over de Centering training die ze in De Bilt heeft gevolgd. Lees haar blog op haar eigen website, moeders.org

Ik voel me….GEZEGEND